Признание в Рейки-Лечител

Мнение за един благороден човек

С Иван Божилов се запознах при едни извънредни обстоятелства. Обадиха ми се по телефона, че дъщеря ми която беше постъпила в детската болница е в много тежко състояние. Иван пък сподели, че сестра му е изчезнала от няколко дни и не могат да я намерят. На всички направи голямо впечатление, че в едно и също време се случват две сложни събития . Тогава не обърнах достатъчно внимание на този факт, но сега след като съдбата отново ни пресече пътищата си давам сметка, че нищо случайно няма на този свят. Защо започвам, по този начин своя коментар за човека, лечителя и приятеля Иван Божилов /Ванката/. Защото рядко се случва да срещнеш човек с дарба и в същото време да е запазил добротата, смирението и по никакъв начин да не демонстрира своето превъзходство.

Жена ми, най-точно определи характера и харизмата на Иван: „Само като го слушам , усещам как се изпълвам със спокойствие, усещам сигурност и защитеност когато съм в близост до този човек”. Жените най-добре знаят и усещат положителните вибрации и излъчвания. В този смисъл, считам, че за да си полезен на хората, първото условие е да си развил и запазил основните човешки добродетели.

Изследванията които са направени в Научно-изследователския център по медицинска биофизика с ръководител доктор Игнат Игнатов, само доказват проявилата се дарба: да се виждат органите, да се контролира енергията и да се прави това което е необходимо за хармонизира на един човек.

Какво най-много ме впечатлява в Иван. Това, че въпреки проявената дарба, срещу теб стой един спокоен и благороден човек и по никакъв начин не показва надменност, гордост или превъзходство. Изслушва те смирено и каквото трябва го казва по един много земен и разбираем начин, без сложни термини и усуквания. Това е начина да разпознаеш, кога един „специалист” в дадена област наистина разбира материята с която работи. „С думи прости да изкажеш проблеми сложни и непонятни”.

Като Рейки и Каруна Мастер и занимаващ се с тази материя от 11 години, винаги е приятно да срещнеш биотерапевт, които признава рейки енергията, защото много от тези колеги не я признават или отхвърлят начина по които „Тя” се активира. Относно аргументите им за тези твърдения, не искам да коментирам, само ще изразя убеждение, че нищо случайно не е възникнало на този свят и едно изкуство е толкова добро колкото ти самия го владееш. Иван е втория сериозен и виждащ феномен, които познавам, да казва, че рейки енергията е реалност, може да се усеща и вижда при работа. Това което ще кажа по нататък, го споделям и заради всички които работят като лечители или се опитат да практикуват целебните енергии. Опасно е да се оставиш „Егото” да вземе предимство, малко по-малко те затваря в догматични убеждения и започваш да се възприемеш като малък „Бог”. В една мъдрост се казва: „Сериозните неща се вършат от хора които не се вземат много на сериозно”.

Искам да споделя, опита от съвместната ни работа с рейки енергията.

Признал съм Иван Божилов за „Мастер-Лечител”, поради няколко причини:

1. Признава съществуването на рейки-енергията и методиката по която става посвещението.

2. Може точно да я опише рейки-енергията, как влиза , как се разпределя, как точно въздейства върху човека и обектите.

3. Той е един от малкото истински биотерапевти, наблюдавали процеса по посвещение в нивата на рейки, в качеството си на физически представител на духовните ерархии.

4. Оказа несравнима методическа помощ за коригиране, някой от похватите и прийомите по време на самата инициация в рейки, с цел най-правилното канализиране на рейки-потока.

Трудно се описва изживяването, като знаеш, че до теб стой човек, които наблюдава и следи всяко твое движение. Всички занимаващи се с езотерична материя, знаят и са чели за духовните учители,водачи и тяхното предназначение.  Те са в друго измерение, но когато ги повикаме те с радост ни помахат и направляват нашата мисия на Земята. Имах, точно такова усещане, че Иван наблюдаваше процеса по настройките, като духовен водач /ангел/, материализирал се на физическо ниво.  Аз просто нямам думи, да опиша, усещането за тази контакт и как измеренията се сливат. Това, може да го опише само този, които го вижда.  Ще се радвам, ако Иван отдели място в своята книга относно вижданията си за Рейки-Енергията, като начин за активиране и употреба.  Споделям, този съвместен опит между биотерапевт и рейки-мастер, защото има все още много неточности и подценяващи се опасности в самата настройка която се прави.

Рейки Мастерите в повечето случай се  предоверяват на това което тех- самите са ги научили и считат, че са оправдани в своите бъдещи грешки. Настройката е една реалност която започва на духовно-енергийно ниво и завършва на физическо ниво. Уврежданията може да се окажат  съществени, ако не се прави по правилния начин – този момент въобще не е за подценяване. Аз съм впечатлен от самия факт, че чрез такива хора като Иван с Дарба да виждат процесите, невидимия свят ни коригира и помага правилно да прилагане „езотеричното познание”.

Искам да споделя и още един момент от нашата съвместна работа. Имах, шанса преди години, да се обучавам в някой от тънкостите на българското целителско изкуство. Имам усещане, че и тази традиция, като някой от занаятите замира по една или друга причина.  Реших Иван да присъства и наблюдава, как освобождавам дископатията на съпругата му, която от години страда с болки в кръста и на която никой не е помогнал. Само за 10 минути проблема беше отстранен и това очите на Иван видяха. Той видя, как нерва се освобождава и в тялото настъпва, спокойствие и успокоение. Беше впечатлен много, как само с няколко примерени движения и всичко отминава. В последствие направихме няколко подобни експерименти и всички бяха успешни. Към момента мога да кажа, че освен дарбата да вижда и въздейства с енергия, Иван отвори и дарбата си да освобождава и намества стави и кости. Това може да го потвърди и авторката на тази книга хаджи Люба Аначкова.

Споделяйки тези моменти от взаимоотношенията с Иван Божилов, изказвам личното си признание за този благороден човек и как трябва да се работи в екип, такива хора трябва да имат бъдеще. Прекрасно е когато повече биотерапевти, рейки-лечители, билколечители и всички които се занимават с алтернативни методи, си подават ръце за съвместна работа в името и благото на хората и човечеството.

Пожелавам на Ванката, здраве и сила за да издържа на натоварването при работа с енергията и винаги да остане такъв земен и благороден човек, какъвто е сега.

С уважение и признание – Георги Грозданов /Рейки и Каруна Мастер/.

7 Responses to Признание в Рейки-Лечител

 1. Антон каза:

  може ли номер или адрес за връска с г-н Божилов

  • Иван Божилов каза:

   Здравеите ето и моя номер 0899344451 и 0876666554 ,приемам след предварително записан 4ас .Намирам се на ул.Вашингтон 51Б пазара Кирков София.
   с уважение:Божилов

 2. Пенка Спасова каза:

  Просто не мога да повярвам,че има такива хора като гн Божилов.Бъдете жив и здрав гн Божилов и Господ да Ви пази.Ние имаме нужда от хора като Вас.

 3. Нина кичукова каза:

  ПОКЛОН ПРЕД ГОСПОДИН БОЖИЛОВ!БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА МУ ОТНОСНО ПРОБЛЕМА НА СЪПРУГЪТ МИ!ТОЗИ ЧОВЕК,ЗА МЕН ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦЕТО МЕ ,КАТО СВЯТ,ЧОВЕК С ХАРИЗМА.ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ!ЖЕЛАЯ МУ КРЕПКО ЗДРАВЕ И МНОГО ЩАСТИЕ!С УВАЖЕНИЕ:НИНА/ПЛОВДИВ

 4. daniel каза:

  Здравейте!Преди три години се разболях от язва на дванадесетопръстника,която е в близост до панкреаса ми.Когато ме заболи ми се възпалява панкреаса и става много опасно понеже може лесно да се пукне и да влезе кръв във белия дроб.В продължение на три години бях настаняван много пъти в болницата в Горна Оряховица.Изпълнил съм четири различни рецепти всяка от която ми е в продължение на два месеца,резултата не е този които очаквах.Всеки месец изпадах в кризи които ме поваляха на легло,със седмици съм лежал.Организъма ми не можеше да поеме нищо,нито вода,нито храна.В собственият си дом се чувствах като багаж.През август месец отново бях изпаднал в криза.Мой стар приятел си беше дошъл в Горна.След като ме видя на какво съм заприличал се притесни много и се обади на майка си.Не след дълго време заминах за София.Майката на моя приятел ме заведе при Иван Божилов.Още от първия сеанс усетих уникално облекчение,усетих самия човек, присъствието му ми действа отпускащо,трудно ми е да ви го обесня с думи,просто го усетих.След първото ми посещение при лечителя имах изписани билкови рецепти от които се чувствам така както докторите не успяха да ме докарат за три години.След има няма месец започнах 14-дневна терапия.Уникална личност със всеки изминал сеанс усещах промяната в тялото си.Бяха ми забранени много храни кисело,люто,горчиво,студени-горещи ястия и напитки,банани,домати,леща,боб,с две думи и аз не знаех какво да ям.Сега когато съм възстановен изцяло,хапвам абсолютно всичко и нямам никакви грижи.Не мога да изразя благодарността си към този човек,уникална личност със не повторими умения.Благодаря ви най-искрено за помощта.Даниел 27г. гр.Горна Оряховица

 5. Мадлен Антреас Дердерян каза:

  ЛечПителя е най -добрия човек когото познавам.На мене ми помогна….

 6. Мадлен Антреас Дердерян каза:

  Лечителя е и добър психолог-доволна съм ,че не загубих вярата си проявих смелост и се реших на това алтернативно лечение.Нека да има винаги здраве и благополучие в семейството му.С уважение:Мадлен/Русе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *